Annons:
Etikettmeditation
Läst 7548 ggr
Valkyrija
2015-11-19 17:33

Hur du öppnar och stänger dina chakran

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

När dina chakran är öppna är du mottaglig för andevärlden. Om du ständigt går runt med öppna chakran är du ständigt uppkopplad med andevärlden och det kan bli väldigt jobbigt i längden. Du tar också lätt in andra människor energier vilket också kan bli väldigt jobbigt och påfrestande. På grund av detta är det viktigt att du stänger dina chakran. Du stänger inte av dina känslor när du stänger ner dina chakran vilket folk ibland kan tro. Det är inte på något sätt farligt att öppna sina chakran. Det enda som händer är att du blir mottaglig och känsligare.

(Här nedan kommer mina personliga tips för hur du öppnar och stänger dina chakran. Man får hitta sin egna teknik för det som funkar för mig behöver inte funka för dig och vice versa)

Din kropp har många chakran men det är de sju största man jobbar med. Från baschakrat till kronschakrat. Chakran är så hjul av energi som snurrar. Chakra betyder just hjul. Du behöver heller inte alltid öppna upp innan du stänger utan om du är väldigt känslig kan du alltid bara fokusera på att stänga dina chakran.

Hur du öppnar dina chakran

Börja med att sätta eller lägga dig bekvämt. Lägg armarna längs sidorna eller lägg de på dina knän. Jag brukar vända handflatorna uppåt. Det hela handlar om att visualisera vad som händer och då kan man visualisera olika saker. Välj det som känns bäst för dig. Personligen använder jag mig av dörrar och lotusblommor. Tänk på att vad än du väljer att använda dig av bör den vara i varje chakras egna färg.

Börja med baschakrat som ligger mitt emellan könsorganet och anus.
Alt 1. Visualisera dig en röd dörr som låses upp och långsamt öppnas tills den är vidöppen.
Alt 2. Visualisera dig en röd lotusknopp som öppnas upp blad, för blad, för blad.

Fortsätt sedan vidare upp till navelchakrat som ligger några centimeter nedanför naveln. Dörren och lotusblomman här är orange. Efter navelchakrat kommer det gula solar plexuschakrat och där efter hjärtchakrat som är grönt eller rosa, här kan du välja den färg som känns rätt för dig. Fortsätt vidare till det blåa halschakrat för att sedan gå vidare till pannchakrat/tredje ögat som är lila. Sista chakrat är kronchakrat. Detta är indigo/vitt och finns högst upp på hjässan.

Hur du stänger dina chakran

Här gör du på exakt samma sätt fast tvärt om. Börja med att stänga ner kronchakrat för att sedan vandra vidare neråt. 
Alt 1. Visualisera dig hur den vita/indigo dörren stängs. För att lägga till en extra effekt kan du alltid låsa den och visualisera dig hur klicken när dörren är låst låter.

Alt 2. Visualisera dig hur lotusblommans blad försluts ett och ett tills blomman åter igen är en knopp.
Fortsätt vidare ner till baschakrat.

När du stängt ner dina chakran är det bra om du jordar dig för att komma ner på jorden igen. Du hittar en artikel om hur du gör det HÄR

Testa dig fram och se vad som funkar för just dig för att få det bästa resultatet.

Vänligen, sajtvärdinnan Alyssa 🌺

🌺 - Travhästen söker medisar! - BlommaSajtvärd för Nyhedendom, Stenar, Socialt stöd och Travhästen.
**Medis på Huskatter och Råttor

Annons:
SannaNolte
2015-11-25 19:22
#1

Tack ! , testade nu och blev helt stum i kroppen , på ett avslappnat sätt . Blev helt tung i kroppen och lugn , jätteskönt ! . 🙂Har aldrig testat det förut , för har aldrig vetat vad / hur jag ska göra . Jättebra beskrivet ! ☀️

Medis på Socialt stöd iFokus . ☀️

Valkyrija
2015-11-25 20:23
#2

Kul att det funkade så bra för dig! Det är allt en speciell känsla. Kram på dig 😃🌺

🌺 - Travhästen söker medisar! - BlommaSajtvärd för Nyhedendom, Stenar, Socialt stöd och Travhästen.
**Medis på Huskatter och Råttor

M
2023-07-17 11:46
#3

Bra beskrivet men du har bytt plats på indigo och violett/lila.
🤗💕

Upp till toppen
Annons: